O nas

V sklopu godbe že od leta 1997 deluje bobnarska skupina. Trenutno jo deset rednih članov in nekaj izrednih, ki pa se nam z veseljem pridružijo na pomembnejših letnih nastopih in pri večjih projektih. Vodja bobnarske skupine je Miha Dergan.

Bobnarska skupina

Nastopi

Skupina letno opravi približno 20 nastopov. Nekaj jih izvedejo sami, večino pa v sodelovanju z Laško pihalno godbo ali mažoretno skupino. Njihov program obsega pohodne marše, koračnice, ki zahtevajo močnejšo tolkalsko zasedbo ter samostojne show točke. Večino nastopov opravijo po Sloveniji, poznajo pa jih tudi izven meja, predvsem po gostovanjih v Avstriji in Nemčiji. Med pomembnejše projekte v zadnjih letih si vsekakor štejejo igranje pred polnimi Križankami in festivalu Pivo in cvetje s skupino Elvis Jackson, vsakoletne nastope na Škisovi tržnici v Ljubljani, sodelovanje s skupino Manouche in ansamblom Modrijani, nastopanje na festivalu Lent itd.

Izobraževanje

Tolkalci se redno izobražujejo na različnih seminarjih pod vodstvom priznanih slovenskih ali tujih (predvsem nizozemskih) bobnarjev. V preteklih letih so bili večkrat na godbenih taborih, kjer so bili nosilci Slovenskega mladinskega orkestra, ki je izvajal show točke.